• Pakke

Rioja Kassen

Denne pakke indeholder

999,00 kr.
Inkl. moms Leveringstid 1-2 dage
Antal
Der er få flasker tilbage på lager.

El Pacto – Vino De Autor – Økologisk

Oversat betyder El Pacto pagten, En pagt mellem vinmagere, naturen, menneskers og vores forfædres indsats. Vin er fremstillet på økologiske Tempranillo stokke, efter høsten har vinen lagt 14 måneder på franske fade og derved opnået sit dejlige runde udtryk. Vinen har en flot violet farve og i næsen opleves der friske bær, lakrids, krydderier og chokolade. Vinen er korpulent med fin og frisk på samme tid, en fyldig vin med noter af egetræ fra fadlagringen.

Hacienda Lopez De Haro – Reserva

Lopez de Haro reserva er lavet af Tempranillo og Graciano som er dyrket på gamle vinstokke med et lavt udbytte. Vinen lagers på Amerikanske og franske fade i 20 måneder hvorefter vinen ligger mindst 2 år på flasker før den gives fri. I glasset er vinen flot dyb rød. I næsen er der lækre noter af eg, tobak, vanilije og mørkefrugter og blommer. I munden har vinen bløde tanniner som spiller godt sammen med syren. Den byder på aromaer af mørke frugter, krydderier, trøfler, chokolade og et strejf af egetræ.

Hacienda Lopez De Haro – Gran Reserva

30 måneder på fad og 4 år på flaske, giver en moden og stor vin, men den er ikke for kraftig og med for meget smag af træ, som nogle Rioja-vine har tendens til.  I munden opleves vinen som velafbalanceret og elegant, nærmest lidt fløjlsagtig. Vinen har en behagelig syrlighed med en moden tanniner og en behagelig lang eftersmag. I næsen opleves aromaer som kaffe, vanilje og en intens bagkant af modne frugter.

VS Murua

"Nøj, den er god, den må være rigtig dyr" var første udsagn, da vi smagte på den. Sætningen var både rigtig og forkert, fordi den er rigtig god, men den er ikke dyr; den smager af flere penge. Dette er den nyeste vin Murua har udviklet. Det er en coupage blandet af tempranillo, graciano og mazuelo, som er lageret på fad i 16 måneder. Den har en intens duft af modne bær med lidt kakao og violet. Smagen er frugtig med en smule kaffe og har en god volumen. Her er en vin der vil passe perfekt sammen med påske lammet.

Murua Reserva

Ganske som sin søster VS Murua, så er dette en fantastisk vin som præsterer igen og igen. Hvis man smager VS Murua ved siden af denne vin, så ville man ikke tro at den kom fra samme område, var lavet af samme type drue og kom fra samme bodega. Det er meget forskellige vine, men begge af meget høj klasse. I glasset er vinen mørk og dyb. I næsen opleves der noter fra fadet, kaffe, chokolade, vanilje og mørke bær. Der er masser af smag på denne vin uden der går over i den forkerte grøft. Her er ikke tale om træ der dominerer, selv om det selvfølgelig er tilstede efter 18 måneders fadlagring på henholdsvis 80% amerikanske og 20% franske nye og brugte fade. Udover den tilpas mængde fadsmag finder du også kaffe, bær fra skoven, vanilje og chokolade. Denne vin har godt af at stå åben inden den nyde så den kan åbne sig op.

Marqués De Tomares, Crianza

Denne vingård er familieejet og bedstefaderen startede helt tilbage i 1910 med at lave vin, så de har haft lang tid til at øve sig. Denne crianza er en lidt atypisk Riojavin, i forhold til det mange normalt forbinder med Rioja. Tunge komplekse vine med meget smag af fad, men det er den gamle Riojavin. Den nye Riojavin er som den Marqués de Tomares, frisk, let, rund og med masser af frugt i smagen. Jeg ved godt at det er lidt generaliserende, for Rioja byder på masser af forskellige vine, med meget varieret smag. Men her er en vin jeg personlig holder meget af, netop på grund af dens friskhed er det en Rioja der sagtens kan drikkes når temperaturen stiger på terrassen. Farven i glasset er intens og mørkerød. I næsen finder du røde og sorte bær, med lidt balsamiske noter. I munden er Marpués de Tomares frisk, rund og meget frugtig hvor i sær de sorte bær kommer frem. Dens tanniner er bløde og holder en god balance.

*Trækasse medfølger IKKE

1205
14 Varer