Matsu el Viejo

Takket være de gamle stokke på 100-130 år gives der et lavt udbytte, men til gengæld masser af kraft og smag i druerne. Her er der tale om en virkelig velsmag vin med masser af dybde og tyngde, men vi er med Matsu el Viojo også helt oppe i toppen af denne fantastiske serie. I glasset har vinen en flot dyb kirsebærfarve med violette kanter. I næsen fremtræder noter af mørke bær, peber, tobak og lakrids. I munden er vinen stor, fylding og rund på en rigtig behagelig måde, dens tanniner er velafbalanceret og ikke overdreven, der er noter af læder, tobak, eg, lidt vanilje og dild. Dette er helt klart en vin som vil imponere mange. Husk at denne vin har det bedst med de store bøffer og gryderetter. 

2.034,00 kr. pr. kasse

339,00 kr. Pr.fl. v/ 6 stk. (75 cl.)

Inkl. moms Leveringstid 1-2 dage
Antal kasser
Der er få kasser tilbage på lager.

Matsu el Viojo er som de andre to vine fra samme serie (Picaro og Recio) fremstillet på den lokale og originale Temparnillo drue som i Tore hedder Tinta de Toro. Stokkende til denne vin er mellem 100 og 130 år, her er der tale om originale Toro stokke og ikke stokke fra fx Amrerika. Hvis du undrer dig over jeg siger stokke fra Amerika så kommer en forkortet udgave af historien her. I 1880 og 90érne hærgede vinlusen Phylloxeradet meste af Europa, lusen tog livet af rigtig mange vinstokke, så for at kunne producere vin nok måtte man hente stokke ind fra bla. Amerika. Men i nogle områder kunne vinlusen ikke klare sig, det gælder bla. for Toro. Men da vinlusen ikke kan leve i det sandet og lerholdige jord overlevede stokkende i Toro. Mange stokke i Toro vokser som buske for at holde på fugten under stokken, om sommeren er stiger temperaturen op til de 40 gr og om vinteren ned til -10 gr. og med kun 3-400 mm nedbør om året skal stokkende søge langt ned for at finde fugt.Så Tore er et barsk område både for stokkende og ikke mindst for vinbunden 

Bodega Matsu
60
17 Varer

Produktinformation

Årgang
2019
Område
Toro
Drue
Tinta de Toro
Indhold
75 cl
Alkohol
15%
Drikketemperatur
17 - 20 °C
Tid på fad
16 måneder
Type fad
Fransk eg
Drikkes med hvilken type mad
Tapas, rødt oksekød, kalvekød, lam, gryderetter.